18 Kasım 2015 Çarşamba

12 Sene sonra komadan çıktı ve söyledikleri şoke etti

 12 Sene sonra komadan çıktı ve söyledikleri şoke etti

Tam 12 yıl süresince komada kalan ve uyandıktan sonra "Umarım ölürsün demen de dahil her şeyi duydum anne" diyen gencin hikayesi herkesi şok ediyor.



Martin Pistorius isimli genç, Güney Afrika'da büyüyen ve oldukça sıradan bir çocuktu. 12 yaşına geldiğinde gizemli bir hastalığın başlamasıyla hayatı değişmeye başladı. Önce boğaz ağrısı yaşatan  hastalık sürekli uyuması ve en nihayetinde hareket kabiliyetini tamamen yitirmesi ile birlikte kendini iyice gösterdi.

Daily Mail'de yer alan habere göre doktorlar gencin bir çeşit menenjite yakalandığına inanıyordu. Ona yardım edemeyeceklerini söylediler ve Martin'i eve gönderdiler. Ailesi Martin'in sürekli yanındaydı. Banyo yapmak ve yemek yemek gibi basit işlerini bile yapamayan Martin'i yatak yarası oluşmaması için her 2 saatte bir çevirmeleri gerekiyordu. Gündüzleri rehabilitasyon tedavisine götürülen Martin, 2 yıl kadar sonra bilincini kazanmaya başladı. 16 yaşına geldiğinde ise durumundan haberdardı fakat yinede hareket edemiyordu. Birileriyle konuşabilmesi ve iletişim kurabilmesi için 10 yıl daha geçmesi gerekecekti.







Kendine geldikten sonra bakıcıları ile ilgili anlattıkları ise kanınızı donduracak cinsten cümlelerdi: "Korkunçtu. Ailem başıma gelenleri öğrendiğinde şok olmuştu. Bakım evindeki insanlar saçımı çekiyor, metal kaşıkla dişime vuruyor ve kaşığı ağzıma yerleştirmeye çalışıyordu. Bana sürekli bağırıyor ve kızıyorlardı. Ağladığımda ise daha kötü davranıyorlardı. Bakıcı kadınlardan birinin ci*sel istismarına bile maruz kalmıştım. Kaldığım odaya gelip benimle il*şkiye girmeye çalışıyor ve ci*sel organlarıma dokunuyordu. Her saniye kaçacağım günü bekledim" diyor.


"Kulağıma 'umarım ölürsün' dedi"

Martin isimli genç hayatındaki en kötü anların ise annesinin yanına geldiğinde kulağına "Umarım ölürsün" dediği an olduğunu söyledi. Yaşadıklarından kurtulmak amacıyla düşüncelerini anlatmaya çalışan Martin, bu şekilde ilerleme kaydetmeye başlamış ve 2011 yılında 25 yaşına geldiğinde terapisti onun iletişim kurmaya çalıştığını fark etmişti.






Yaşadığı hikaye ile binlerce insanı etkileyen Martin'in hayatını pek çok yapımcı film yapmak istiyor. Artık daha sağlıklı ve evli olan Martin ve eşi, kendilerini Matt Damon ve Cameron Diaz isimli sanatçıların canlandırmasını istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder